طراحی وب اپلیکیشن

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری رابط های کاربری متنوعی اختراع شده اند از جمله تلفن های همراه هوشمند ؛تبلت ها ، رایانه های قابل حمل کوچک و … در این بین بسیاری از افراد کار با رایانه های رو میزی را کنار گذاشته و اغلب کارهای خود را با تلفن های هوشمند که قابلیت حمل و استفاده آسان را دارند انجام می دهند . به همین دلیل بسیاری از مدیران سایت ها تصمیم گرفتند که سایت های خود را برای دسترسی راحت تر کاربران تلفن های همراه هوشمند ، ریسپانسیو کنند .امروزه بیش از 80درصد از مردم جهان دارای تلفن های هوشمند یا smart هستند که بسیاری از کارهای روزانه خود را با آن انجام می دهند . همچنین اغلب صاحبان مشاغل تصمیم گرفتند تا برای کسب کار خود اپلیکیشن موبایلی طراحی نمایند در همین راستا سوال های زیادی ایجاد شد . اینکه سایت ها موفق تر هستند و یا اپلیکیشن ها، کدام اولویت دارد. در این مقاله ما سعی داریم تا به بررسی این مهم بپردازیم.

وب اپلیکیشن چیست؟

در ابتدا باید به تعریف اپلیکیشن بپردازیم . Application یا نرم افزار برنامه هایی می باشند که بر دستگاه های هوشمند و رایانه ها نصب می گردند و قابلیت های مختلفی را به کاربران ارائه می دهند از جمله طراحی عکس ، ادیت و تدوین فیلم و … تنوع نرم افزارها بسیار زیاد می باشد . بعد از پیدایش تلفن های همراه برخی از افراد با تلاش های زیاد تلفن های همراه هوشمند را اختراع کردند . منظور از تلفن های هوشمند موبایل هایی می باشند که دارای سیستم عامل هستند . از این رو برنامه نویسان برای تلفن های هوشمند و دستگاه های قابل حمل هوشمند اپلیکیشن طراحی نمودند . در سال های اخیر برخی از صاحبان مشاغل دست به اقدام جالبی زدند و آن هم طراحی اپلیکیشن برای محصولات و خدماتشان بود . از جمله اپلیکیشن های خرید آنلاین و درخواست خودرو و… . کاربران برای استفاده از اپلیکیشن ها باید آنها را دانلود کنند . برای دانلود راه های مختلفی وجود دارد نرم افزارهایی وجود دارند را برای سیستم عامل های مختلف ایجاد شده اند تا از آنها اپلیکیشن های مورد نظر را بتوانند دانلود نمایند . مانند Appstor که شرکت اپل برای کاربران سیستم عامل ios ارائه داده است و یا Googleplay که شرکت گوگل برای کاربران سیستم عامل های اندروید نرم افزار ارائه می دهد . بسته به نوع سیستم عامل کاربران باید به این نرم افزارها برای دانلود اپلیکیشن خود مراجعه نمایند . البته دانلود برخی از برنامه ها رایگان نیست . همچنین امکان دارد گاهی این دو اپلیکیشن مذکور برای برخی از کشورها فیلتر شوند.


مراحل طراحی وب اپلیکیشن و بررسی تمام مراحل آن

مانند بسیاری دیگر از پدیده هایی که به نوعی به اینترنت مبتنی و متصل هستند، یکی از روش های افزایش میزان درآمد در دنیای مجازی است. هر پلتفرمی کارکرد خود را در اینترنت دارد. اگر شما هم از کسانی هستید که کسب و کاری در اینترنت راه اندازی نموده و یا به تازگی برای چنین فرآیندی اقدام نموده اید، بهتر است قبل از هر چیزی با انواع ابزارهای مختلف موجود برای این منظور آشنا باشید.

با توجه به رقابت بسیار گسترده ای که در میان رقبا در اینترنت وجود دارد، از این رو لازم است تا برای موفقیت کسب و کار خود از به روزترین روش ها و ابزارها نیز استفاده کنید. وب اپلیکیشن ها نیز می توانند یکی از ابزارهای عالی برای این منظور باشند. در این مقاله سعی داریم تا با معرفی مراحل ساخت وب اپلیکیشن ها، دید بهتری نسبت به این ابزار برای شما فراهم آوریم.

هدف از طراحی وب اپلیکیشن چیست؟

قبل از اینکه شما را با مراحل طراحی وب اپلیکیشن همراه نماییم،  ابتدا لازم است تا مقدمه ای درباره این ابزار و شرایط استفاده از آن را بیان کنیم. برای کسانی که هنوز با وب اپلیکیشن آشنا نیستند، بایستی معرفی از این ابزار داشته باشیم. وب اپلیکیشن پلتفرمی بینابین وب سایت و اپلیکیشن است. این ابزار در واقع نوعی اپلیکیشن محسوب می شود که از طریق سایت و اینترنت قابل استفاده بوده و می تواند تمام امکانات کسب و کار شما را از طریق سایت برای کاربران راه اندازی نماید.

اپلیکیشن هایی که بر پایه موبایل توسعه می یابند، تنها برای کسانی قابل استفاده هستند که آن ها را در موبایل خود نصب داشته باشند. اما وب اپلیکیشن این امکان را برای هر کسب و کاری فراهم می آورد تا از این طریق تمام موارد موجود، اپلیکیشن خود را از طریق سایت اینترنتی و گوگل نیز در دسترس عموم و مشتریان قرار دهند.

مزایای ساخت و طراحی وب اپلیکیشن برای کسب و کارها

واقعیت این است که مزایای وب اپلیکیشن را باید بر اساس شرایط کسب و کار و نوع آن تعریف نمود. ممکن است مزیت های مورد بررسی در این بخش برای هر کسب و کاری صادق نباشد اما به صورت عمومی می توان موارد زیر را به عنوان مزیت های طراحی وب اپلیکیشن ها تعریف کرد:

  • کاهش هزینه تبلیغات
  • امکان ارتباط با مشتریان و کاربران بیشتر
  • برگ برنده ای برای سبقت از رقبا
  • برند سازی و افزایش اعتبار کسب و کار
  • افزایش فروش
  • ارتباط نزدیک تر و سازنده تر با مشتری
  • دسترسی آسان تر و ساده تر کاربر به شما
  • کاملا منطبق بر نیازهای کاربران موبایلی
مراحل طراحی وب اپلیکیشن

برای اینکه دید بهتری نسبت به این ابزار عالی در اینترنت داشته باشید و نسبت به آن اطلاعات لازم را کسب کنید، در این بخش شما را با مراحل کامل ساخت وب اپلیکیشن آشنا می کنیم. البته شایان ذکر است که مرحله بندی ساخت و توسعه وب اپلیکیشن ممکن است بسته به شرایط، نوع پروژه، نوع کسب و کار، شرایط مورد نیاز و مواردی از این دست متفاوت از آنچه در ادامه بررسی می کنیم باشد. اما در نهایت به صورت عمومی، مراحل زیر را برای ساخت این ابزار باید طی کرد.

قدم اول: ایده پردازی

در قدم اول مراحل طراحی وب اپلیکیشن شما باید ایده اولیه خود را در ذهن پیاده سازی کنید. به این معنی که هدف از ساخت این ابزار را بدانید. مزیت های آن و معایب نبودن آن را برای خود در نظر بگیرید. میزان تاثیر آن در بهبود کسب و کار و آورده های احتمالی مالی آن را نیز برآورد کنید. این مرحله می تواند اهمیت زیادی برای کاربران داشته و تمایز دهنده یک ابزار عالی با یک ابزار بلااستفاده برای کاربر باشد. زیرا در برخی مواقع ساخت یک وب اپلیکیشن ساده و بدون امکانات مناسب، هیچ سودی به دنبال ندارد.

قدم دوم: تحقیقات بازار و رقبا

در قدم دوم که شما حتما باید در کنار یک متخصص ساخت وب اپلیکیشن آن را انجام دهید،  بایستی شرایط بازار و رقبای خود را در اینترنت برآورد کنید. برای این کار در درجه اول نیاز به ابزارهای تخصصی خواهید داشت. از این گذشته با بررسی شرایط بازار و رقبای خود می توانید دیدگاه ذهنی خود را در مرحله قبل اصلاح کرده و ایده بهتری برای آن پیاده سازی نمایید.

قدم سوم: تمام عملگرهای لازم برای وب اپلیکیشن خود را تعریف کنید

این مرحله از مراحل طراحی وب اپلیکیشن اهمیت بسیار زیادی دارد. در این قدم شما هم به نوعی محصول نهایی را برای خود و متخصص ساخت این ابزار تدوین می نمایید و هم شرایط کاری خود را در یک چارچوب مشخص قرار می دهید. در این مرحله بایستی به صورت دقیق و البته کامل مشخص کنید که مشتریان و کاربران شما با ورود به وب اپلیکیشن شما:

  • چه امکاناتی را در دسترس خواهند داشت.
  • چه مزیت هایی می توانند برای خود کسب کنند.
  • چه ابزارهایی را برای خرید و یا دریافت خدمات در اختیار دارند.
  • چه عملکردهایی را می توانند در وب اپلیکیشن شما دنبال کنند.

بررسی این مرحله همچنین تاثیر بسیار زیادی بر روی روند طراحی وب اپلیکیشن نیز دارد. از این رو باید به صورت دقیق به این قدم نگاه نمایید.

قدم چهارم: طراحی اولیه وب اپلیکیشن

در قدم چهارم شرایط برای طراحی اولیه این ابزار فراهم آمده است و طراح می تواند با بررسی کامل نیازهای شما در مراحل قبل، در این مرحله شروع به کار طراحی وب اپلیکیشن نماید. البته برای این مرحله نیز نیاز به پیش نیازهایی از جمله نقشه وب اپلیکیشن، دکمه ها و ابزارهای تعریف شده در آن، لوگو و برند تجاری و مواردی از این دست خواهید داشت.

قدم پنجم: بررسی وب اپلیکیشن طراحی شده از دید کاربر و اصطلاحات لازم برای آن

در این قدم شما باید خود را به جای کاربر قلمداد کرده و از دید وی شرایط کامل وب اپلیکیشن ساخته شده را بررسی کنید. لازم است تا در این مرحله همه جزئیات محصول طراحی شده را مورد ارزیابی قرار دهید تا بعدا با باگ ها و ارورها و از این مهمتر با کمبودهای آتی روبرو نشوید.

هدف اصلی در این مرحله، بهینه کردن کامل وب اپلیکیشن برای کاربر است و شما باید نمودار کامل گردش کار (workflow) وب اپلیکیشن خود را در انتهای این مرحله ترسیم نمایید.

قدم ششم: پیاده سازی اولیه وب اپلیکیشن به صورت واقعی

در این قدم نوبت به آن رسیده که شما تمام زحمات خود را تا به اینجای کار در اینترنت مشاهده کنید. طراحی نقشه اولیه وب اپلیکیشن یا وایرفریمینگ (Wireframing) یا پروتایپینگ (Prototyping) اصطلاحی است که متخصصین این رده به این مرحله اطلاق می نمایند.

قدم هفتم: بک اند، فرونت اند، معماری پایگاه داده و میزبانی یا هاستینگ

در آخرین مرحله از مراحل طراحی وب اپلیکیشن نوبت به چیدمان کامل آن، معماری پایگاه داده و داده های خود محصول و در نهایت میزبانی یا هاستینگ آن می رسد. تمام این مراحل را کاربر و طراح باید با مشورت با یکدیگر و به صورت کاملا منطبق بر نیاز کسب و کار مربوطه ارزیابی و پیاده سازی نمایند.


آیا با وجود وبسایت باز هم نیاز به داشتن وب اپلیکیشن داریم؟

عملکرد وب سایت و وب اپلیکیشن کاملا با هم متفاوت بوده و هدف از طراحی و ساخت آن ها نیز متفاوت است. از این رو وجود وب سایت هیچ دلیلی بر عدم استفاده از وب اپلیکیشن نیست. برای سفارش وب اپلیکیشن اختصاصی خود با ما تماس بگیرید.